11 december 2023

Vrije Universiteit Brussel reikt eredoctoraat uit aan sir Patrick Stewart

Patrick Steward

De Vrije Universiteit Brussel reikt volgende week vrijdag een eredoctoraat uit aan de Britse acteur sir Patrick Stewart. Stewart vertolkte jaren de rol van kapitein Jean-Luc Picard in de bekende science fictionreeks ‘Star Trek’.

Stewart wordt voorgedragen door de faculteit Ingenieurswetenschappen en de overlegstructuur Exacte Wetenschappen. Die vindt dat de reeks ‘Star Trek’ en vooral Patrick Stewart een grote inspiratiebron zijn voor toekomstige ingenieurs en wetenschappers en voor het wetenschappelijk onderzoek.

De belangrijkste reden voor de voordracht is de immense impact die de serie ‘Star Trek: The Next Generation’ heeft gehad op de fascinatie en vervolgens rekrutering van meerdere generaties jongeren wereldwijd voor Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM)“, zegt de faculteit in een mededeling.

Veel van de in de SF-serie getoonde gebruiksvoorwerpen -destijds als onmogelijk realiseerbaar geacht- zijn intussen realiteit geworden: tablets, gsm’s, 3D-printers, lasers in de medische diagnostiek, 3D-beeldschermen, ruimtestations, optische chips enzovoorts. Dit is vooral gebeurd dankzij de inzet van de generatie ingenieurs en wetenschappers die destijds ge

Share

Comments

  1. Mij is ten ore gekomen dat dit eredoctoraat in het Klingons opgesteld zou zijn. 🙂

    Geen nood, hieronder een handig hulpje om het te vertalen 🙂

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Klingon_%28taal%29#/media/File:KLI_pIqaD.png

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.