17 april 2024

Positie Philae op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko tot minder dan 50m nauwkeurig bepaald

Philae moet zich ergens in de rode ellips bevinden.

Philae moet zich ergens in de rode ellips bevinden.

Een woordvoerder van de Franse ruimtevaartorganisatie

Share

Comments

 1. zetje01 zegt

  Klinkt goed; iets om naar uit te kijken – net als de Pluto-flyby!

 2. Ja, eigenlijk zijn er drie dingen om naar uit te kijken: Dawn, die steeds meer gaat ontdekken aan Ceres (met name die mysterieuze witte vlekken), Rosetta die in de gaten houdt of Philae al wakker is en tenslotte New Horizons die steeds dichter bij Pluto komt en daar 14 juli a.s. langs scheert. Boeiende tijden!

 3. zetje01 zegt

  Zeker boeiende tijden.
  Mede ook dankzij het internet, waardoor uitzendingen vanuit de vluchtleidingen van bv. NASA en ESA rechtstreeks te volgen zijn. Die ook nog echt hun best doen er een mooie en afwisselende show van te maken.
  (In mijn geval bv hangend op de bank – met een colaatje en een tosti in de hand – de landingen van Curiosity en Philae beleven. Het is gewoon een wonder!)
  En al die lanceringen live, en Twitter die aankondigt wanneer er wát gaat gebeuren, en de websites met de mooiste foto’s en beste verslagen, en ook nog eens op m’n smartphone en zélfs onderweg in de tram en en en en enzovoort….
  Zéker boeiende tijden!

Speak Your Mind

*