17 juni 2024

Venus en Jupiter kruipen naar elkaar toe aan de westelijke avondhemel

20150606_230432_LLS

We naderen de start van de astronomische zomer – zondag 21 juni om 18.28 uur is het zover – en dat betekent dat het steeds later donker wordt. Als je in de avondschemering naar de westelijke hemel kijkt zie je daar twee heldere sterren staan. Dat zijn geen echte sterren, maar de planeten Venus (de helderste van de twee) en Jupiter. Ik was gisteravond in Valthe in Drenthe (feestje van Paul en Emmy aldaar) en daar stond het tweetal saampjes aan de hemel te schitteren. Hierboven een foto die ik gemaakt heb met mijn smartphone, links van de kerstboom Jupiter, rechts Venus. Het leuke is dat die twee deze maand steeds dichter naar elkaar toe kruipen. Was begin juni de schijnbare afstand tussen Jupiter en Venus 21

Share

Comments

  1. Monique zegt

    Jij Jupiter, Kerstboom, Venus. Ik Jupiter, Vliegtuig, Venus

  2. Ook leuk! Het was nog niets eens zo donker zo te zien. Da’s het mooie van Venus en Jupiter, die zie je al vrij snel.

    • Monique zegt

      Het was 22:15 toen ik drie van die vliegtuigen rond Venus zag. Mooi om te zien, maar net te laat met mijn camera om die andere twee te filmen. Ik wil ook nog eens een foto van een helikopter voor de volle maan. Meestal zie je vliegtuigen ervoor (of vogels)

Speak Your Mind

*