20 juli 2019

Mars Odyssey maakt dinsdag 60.000ste rondje om Mars

nfraroodopname, gemaakt door Mars Odyssey, van de grote krater Gale, waar de Marswagen Curiosity momenteel in rondrijdt.

nfraroodopname, gemaakt door Mars Odyssey, van de grote krater Gale, waar de Marswagen Curiosity momenteel in rondrijdt.

De Amerikaanse planeetverkenner Mars Odyssey, die op 23 oktober 2001 in een baan om de rode planeet aankwam, zal komende dinsdag, op 23 juni, zijn 60.000ste rondje rond Mars voltooien. Odyssey is al sinds december 2010 de langst werkende ruimtesonde die ooit naar Mars is gestuurd. De THEMIS-camera (Thermal Emission Imaging System) heeft tot nu toe ruim 200.000 opnamen van het Marsoppervlak gemaakt in zichtbaar licht en bijna 190.000 in het thermisch infrarood. Met de Gamma Ray Spectrometer werd ondergronds ijs op Mars aangetoond.

De ori

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.