6 juni 2023

Gymnasiast Geert Schulpen wint sterrenkundeolympiade

De winnaars van de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2015. Van links naar rechts: Mariska Rood (Stedelijk Dalton College Alkmaar, 3e prijs), Geert Schulpen (Gymnasium Beekvliet, Sint-Michielsgestel, 1e prijs), Anne Nijsten (Theresialyceum, Tilburg, 2e prijs).

De winnaars van de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2015. Van links naar rechts: Mariska Rood (Stedelijk Dalton College Alkmaar, 3e prijs), Geert Schulpen (Gymnasium Beekvliet, Sint-Michielsgestel, 1e prijs), Anne Nijsten (Theresialyceum, Tilburg, 2e prijs).

Geert Schulpen van het Gymnasium Beekvliet te Sint-Michielsgestel heeft de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade gewonnen. Hij mag na de zomervakantie naar La Palma om daar door de telescopen te gaan kijken waarmee professionele astronomen waarnemingen doen. Anne Nijsten (Theresialyceum, Tilburg) en Mariska Rood (Stedelijk Dalton College Alkmaar) completeerden het erepodium.

Eind juni kwamen vijftien havo- en vwo-scholieren naar de Radboud Universiteit Nijmegen voor de finale van de Nederlandse Sterrenkunde Olympiade. Ze hadden zich gekwalificeerd via de voorrondes eerder in het jaar. In Nijmegen volgden de scholieren vier colleges over verschillende sterrenkundige onderwerpen. Daarna maakten ze een examen. Geert Schulpen kwam uiteindelijk als beste uit de bus.

Schulpen (na de zomer in 6 vwo) is een ware prijzenjager. Hij sleepte onlangs de derde plaats binnen op de scheikundeolympiade en in 2013 werd hij tweede bij de junior science olympiade.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: