24 september 2023

Russisch ruimtevrachtschip Progress M-60 onderweg naar het ISS

progress-60-cargo-launch_header

Het Russische onbemande ruimtevrachtschip Progress M-60 is vanochtend 06.55 uur Nederlandse tijd vanaf lanceerbasis Cosmodrome Bajkonoer in Kazachstan met een Sojoez-U draagraket gelanceerd en is nu onderweg naar het internationale ruimtestation ISS. Aan boord van de Progress bevindt zich ruim drie ton aan goederen, zoals voedsel, water, brandstof en reserveonderdelen voor het station. Zondag a.s. om 09.13 uur zal volgens planning de Progress aankoppelen aan het ISS. Aan boord van het ISS zijn de astronauten Scott Kelly, Mikhail Kornienko en Gennady Padalka en die zitten behoorlijk te wachten op bevoorrading. Door de mislukte lanceringen vorig weekend met de Falcon 9 raket en Dragon capsule (missie CRS-7) van SpaceX en eind april van de Progress 59

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: