14 april 2024

Zondag wordt Consert instrument van Philae op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko aangezet

Vandaag is via Twitter het bericht verschenen dat het Consert instrument van de Philae lander op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko vanaf komende zondag wordt geactiveerd. Van Philae zijn sinds 13 juni diverse malen signalen ontvangen, maar nog niet bekend is of het omgekeerde ook het geval is, of de lander signalen van de aarde (via Rosetta) kan ontvangen. Dat gaan ze zondag uittesten. Hieronder de tweet en daarin een korte video, waarin het nieuws wordt verkondigd.

CONSERT (COmet Nucleus Sounding Experiment by Radiowave Transmission) is niet bedoeld om communicatie met Rosetta te verzorgen, eigenlijk is het een van antennes voorziene radar, waarmee men het binnenste van de komeet wilde bestuderen. Maar kennelijk hebben ze gezien de communicatieproblemen bedacht dat ze met dit instrument de communicatie kunnen testen.

Share

Speak Your Mind

*