15 juli 2024

Problemen met New Horizons zijn verholpen

new horizons pluto gizmodo

Gisterenmiddag verloor NASA plotseling een uur lang het contact met New Horizons en dat is niet handig als je werkt met technologie op 4,5 lichtuur afstand! New Horizons is geprogrammeerd om zichzelf bij problemen in “veilige modus” te zetten, om zo de boordcomputers te beschermen. Helaas kan de ruimtesonde in veilige modus geen wetenschap bedrijven of foto’s schieten en dat terwijl Pluto met rasse schreden dichterbij komt!

Bij NASA deed menigeen het in zijn of haar broek, maar gelukkig lijken de problemen nu voorbij. Het probleem blijkt te zijn veroorzaakt door een commando dat vanaf de aarde naar Pluto werd verzonden: hierin zat een “kleine maar moeilijk te ontdekken fout”. Vanaf morgen kan New Horizons z’n normale werkzaamheden weer hervatten.

New Horizons zal tijdens zijn vlucht foto’s en metingen maken van Pluto en omgeving. Wetenschappers weten haast niets over die buitenkant van ons zonnestelsel, waar Pluto zich bevindt.

Share

Comments

  1. Pffffeewwww, ik ben blij dat de problemen opgelost zijn. Het zou toch wat zijn geweest zeg als de New Horizons na een vlekkeloze reis van 9,5 jaar tien dagen voor de finish zou afhaken door computerstoringen. Duimen dat nou verder alles goed gaat.

  2. Zoiets dacht ik nou ook,, sinds dit bericht ben ik weer begonnen met ademhalen 🙂

Speak Your Mind

*