4 december 2023

Grootste explosies in het heelal worden gevoed door sterkste magneten

Artist
</p>
<div class=

Share

Comments

  1. rudiev zegt

    Ik vind het wat verwarrend. In het artikel staat dat een supernova, dus een ster die gaat ontploffen, zijn energie ontleende aan een magnetar, een neutronenster met een sterk magnetisch veld. De titel stelt dat de grootste explosies, supernova’s, worden gevoed door de sterkste magneten, magnetars. Maar in de bron staat ook nog direct onder de titel “Magnetars voorzien sommige lange gammaflitsen van energie”. Hoe moet ik dit alles in een tijdverloop zien, is het nou een magnetar die tot supernova over gaat, of een ster die tot supernova over gaat en als magnetar overblijft en zo voor een lange gammaflits zorgt, of had de ster een magnetar als begeleider?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: