28 september 2023

New Horizons brengt het Hart, de Walvis en de Donut van Pluto in beeld

7-8-15_pluto_color_new_nasa-jhuapl-swri

Sinds afgelopen dinsdag 7 juli is de Amerikaanse ruimteverkenner New Horizons weer aan de slag gegaan – na z’n angstige toestand van safe mode, waarin ‘ie op 4 juli j.l. door een computerstoring terecht kwam. Ik liet jullie gisteren een foto zien, die op 1 juli gemaakt was, waarop een helder gebied te zien is. D

Share

Comments

  1. Nog minder dan een week en dan komen de mooiste foto’s. Vroeg me alleen iets af. Is het al bekend of de rode kleur door de atmosfeer komt, zoals bij Titan. Of lijkt pluto meer op Mars?

  2. Ik denk niet dat die rode kleur door de atmosfeer komt. Pluto heeft een ijle atmosfeer van voornamelijk stikstof, methaan en koolmonoxide, Het zal het oppervlak zelf zijn dat deze kleur heeft, die overigens minder rood is dan dat van Mars. Pluto lijkt in veel opzichten op Triton, de grote maan van Neptunus.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: