3 december 2023

En weer is New Horizons een stuk dichter bij Pluto gekomen

nh-7-10-15_pluto_image_nasa-jhuapl-swri_0

Op het moment dat ik dit schrijf duurt het nog twee dagen, 18 uur en 26 minuten tot de New Horizons ruimteverkenner op slechts 12.500 km langs de dwergplaneet Pluto en z’n manen zal scheren. Iedere dag komt de New Horizons 1,2 miljoen km dichter bij Pluto en sinds z’n ‘ontwaken’ afgelopen dinsdag na het geraken in de ‘safe mode’ doet de sonde het fantastisch. Hierboven een foto die op 9 juli gemaakt is met de zwart wit LORRI camera aan boord van de New Horizons, toen de afstand 5,4 miljoen km bedroeg – dubbelklikken om te verplutoniseren. We beginnen nu steeds meer interessante formaties op Pluto te zien, die volgens wetenschappers duiden op merkwaardige geologische structuren. Die wetenschappers zijn ook enthousiast over de foto’s die binnenkomen, zoals te zien is aan deze foto, die op 10 juli gemaakt is van

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: