3 maart 2024

Video: de jacht van de LHC met Run 2 op SUSY

De grootste deeltjesversneller ter wereld, de 27 grote Large Hadron Collider (LHC) van CERN bij de Zwitsers-Franse grens bij Genéve, is al weer een poosje bezig met Run 2, de serie protonenbotsingen bij een energie van 13 TeV – sinds 3 juni 2015 om precies te zijn. In de volgende boeiende video wordt ingegaan op de jacht die men met de LHC tijdens Run 2 onderneemt, de jacht op SUSY, supersymmetrie. In de 20 minuten durende video zien we onder andere de Britse theoreticus John Ellis uitgebreid aan het woord, die we over dit onderwerp in mei dit jaar zelf al vragen stelden.

Zelf ook behoefte om een keer een deeltjesdetector te bouwen? Dat kan hoor. :-D’

Share

Comments

  1. rudiev zegt

    De LHC zou met de LHCb detector pentaquarks ontdekt hebben.
    http://home.web.cern.ch/about/updates/2015/07/discovery-new-class-particles-lhc

Speak Your Mind

*