24 september 2018

Dinsdag 14 juli 2015, het was mij een dagje wel zeg!

Pluto-header

Dinsdag de 14e juli, quatorze juillet zoals ze ‘t al een paar eeuwen in Frankrijk noemen. Het was mij een dagje wel zeg, Een enerverende dag die vooral ging om de nauwe scheervlucht iets voor twee uur vanmiddag van de New Horizons sonde langs de dwergplaneet Pluto en zijn manen, de #PlutoFlyBy. Google had er z’n logo van vandaag speciaal aan gewijd, alle media stonden er bol van.

google-doodle.0

Wellicht heeft het met de haast te maken, waarmee de media het nieuws bekend wilden verslaan over de scheervlucht – nou ja nieuws, deze dag zat er al 9,5 jaar aan te komen – maar af en toe kwam je rare dingen tegen, zoals op Nu.nl, waar Pluto opeens werd gebombardeerd tot planeet. 😀

pluto_nu

De foto bovenaan van Pluto is niet tijdens de dichtste nadering gemaakt, de berichten zeggen dat d

Reacties

  1. Harry Brunott zegt:

    Gaaf, leuk geschreven, de spanning spat eraf!!

  2. Yochem zegt:

    Ik val van mijn stoel, vanwege de massa aan nieuwe informatie over Pluto…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.