2 december 2023

Vlieg met de New Horizons mee over de ijzige bergen en vlaktes van Pluto

Credit: NASA/JHUAPL/SWRI

De NASA is gekomen met een animatie, gemaakt op basis van foto’s die met de New Horizons sonde gemaakt zijn, waarin gevlogen wordt over de ijzige bergen en vlaktes van Pluto. In de korte, maar boeiende animatie wordt over twee gebieden gevlogen, te weten Norgay Montes (Norgay Bergen) en Sputnik Planum (Spoetnik vlakte). Dat eerste gebied is genoemd naar Tenzing Norgay, een sherpa die als een van de eerste mensen de top van de Mount Everest bereikte. De foto’s zijn dinsdag gemaakt met de Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) aan boord van de New Horizons, toen de afstand tot Pluto 77.000 km bedroeg.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: