13 april 2024

Over maanlandingen, flyby’s en #ProjectNobEnd

maanlanding

Gisteren was het precies 46 jaar geleden dat Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen op de maan stapten, met hun historische Apollo 11 missie op die gedenkwaardige 20e juli 1969, ergens in de Mare Tranquilitatis – onderaan een mooie infografiek waarin het allemaal verbeeld staat. Vanaf diezelfde datum lopen er op aarde heel wat mensen rond die geloven dat het allemaal nep is,

Share

Comments

 1. Snee84 zegt

  Het zou maar zo kunnen dat de beelden nep waren, maar dat betekend niet dat we er niet geweest zijn. Het motief? Amerika moest het beeld van untouchable behouden. Dat terwijl ze dreigden voorbij gestreeft te worden door de Russen. Het beeld van een zwak Amerika t.o.v Rusland kon tot paniek leiden. Vergeet niet dat dit tijdens de koude oorlog afspeelde, waarin de PR machines volle kracht draaiden. Dus dat er een, in scène gezette landing, gebruikt zou kunnen worden, vind ik niet eens heel vreemd. Als soort van backup. Voor het geval het misliep.
  Ondanks alle theorieën, ben ik ervan overtuigd dat er een paar voetafdrukken van deze helden op de Maan zijn.

 2. Jurgen Kobierczynski zegt

  Ik ben aan het werken aan een artikel dat er over gaat.
  Ga er echter nog niet teveel over vertellen, omdat ik dit fenomeen vanuit een ander perspectief bekijk.
  Arie, je kunt het eens een werkversie bekijken. Het zal waarschijnlijk een meerdelig stuk worden.

  • Ja Jurgen, ik had het concept al zien staan en gecontroleerd of het niet over hetzelfde zou gaan. Er zijn raakvlakken (conspiracy), maar meer verschillen. Ben benieuwd naar de uiteindelijke versie, succes met schrijven ervan!

 3. Enceladus zegt

  Brian Cox is een held! En dat Buzz Aldrin dat is, hoef ik niet eens meer te zeggen.
  Ik ga dit met veel belangstelling volgen.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Monique zegt

  Buzz Aldrin, Edgar Mitchell en Gordon Cooper(RIP) hebben ook een uitgesproken mening over UFO’s of buitenaardsen.
  Edgar Mitchel(1:00) “They’ve been observing us and here for quite some time. And we see these crafts all the time.
  https://www.youtube.com/watch?v=JhxxHxIEmO4
  https://youtu.be/V5GdDx3qLPE
  https://www.youtube.com/watch?v=8kpFZW6OIKU#t=31m50s

  Wat Snee84 ( 😀 ) als reactie heeft heb ik ook wel eens aan gedacht.
  Smiley

  • Yochem zegt

   Naast de genoemde Astronauten zijn er ook hoge militairen en van de CIA, die op late leeftijd een verklaring hebben afgelegd, dat er een UFO is neergestort bij Roswell en in Duitsland in de tweede wereldoorlog.

   Paul Hellyer (oud minister defensie van Canada) heeft het zelfs over 5 verschillende buitenaardse die tot nu toe bekend zijn.

   • Monique zegt

    @ Yochem, dat weet ik. Paul Hellyer durft wel (Ed Mitchel en anderen ook) Het blijft toch een gevoelig onderwerp waar nog een te groot taboe op ligt. Als hier voor mijn deur, op het veld een UFO zou landen, zou ik er niet mee te koop lopen (alleen voor familie en intimi)

    • Yochem zegt

     Daar sla je de hamer precies op zijn kop. Het is een taboe en mensen zijn bang om hun vrijheid van geloof te verkondigen, omdat ze dan als “Gekke Henkie” worden weggezet.

     Ook op deze site zijn er mensen met een bepaald geloof cq. overtuiging, maar als er zo’n discussie hier is, durft ook bijna niemand zijn mening te verkondigen, eigenlijk is dat best triest in een samenleving waarbij we massaal verkondigen dat we een vrijheid van meningsuiting hebben. Maar zoals je al eens eerder aangaf Monique, kunnen we blijkbaar nog niet volwassen met het onderwerp omgaan.

 5. Obelix zegt

  Viltstiften en klittenband bestaan wel echt… maar of dat nu echt een bewijs voor ruimtevaart is? 😕

  Groet, Paul

 6. Voor de compulsieve ontkenners:..filmpje waarin de camerabeelden uit de LM worden vergeleken met de decennia later gemaakte GoogleMoon beelden.Op 4.27 s zie je op GoogleMoon beelden de lander al op de maan staan.

  https://www.youtube.com/watch?v=Qqe7-rFRrkc

  Mies.

  • Monique zegt

   @Mies, ik kende die video al. Het is volgens mij een stukje uit een grotere documentaire die ik maanden geleden al eens zag.
   Buzz Aldrin vertelt oprecht zijn ervaring aan de hand van de authentieke beelden. Hij weet als geen ander hoe dat precies ging. Ik twijfel daar niet aan. De Google Moon simulatie erbij is wel aardig gedaan, maar dat is Google Moon.
   Smiley

   Op Google Moon zoomen ‘ontdekkers/complottertjes’ in op gebieden of objecten die vreemd zijn en wat vervolgens weer een eigen leven gaat leiden. Ik heb wel eens iets proberen te ontkrachten, maar dan begrijpen ze het ineens niet meer. Uren bezig geweest om de desbetreffende plek met het zogenaamde vreemde object uit te kristalliseren (andere map), video gemaakt links erbij…noem maar op (zucht) Want…er was namelijk niks bijzonders, gewoon een Google Moon ‘grap’ die in de andere map niet zichtbaar was.
   Mijn conclusie, het lijkt potdikkie wel of men het leuk vindt om belazerd te worden (sorry)
   http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/01/18/mystery-moon-object-spotted-google_n_4623672.html

   Over de moonlander:

   Volgens de coördinaten [ https://en.wikipedia.org/wiki/Tranquility_Base ] staat de lander bij het rode kruisje.
   http://i.imgur.com/vqzYcE1.png
   Rechtsonder zie je de ingevoerde coördinaten, in het kleine tabje eronder zie je waar mijn cursor zich bevindt (rode kruisje)
   Deze afbeelding is op 20 meter (100 ft) Zie tabje linksonder in de hoek.

   Wil je zelf zoeken dan heb ik de directe link waar je kunt scrollen:
   http://bit.ly/1VtreMc
   Fragment uit videolink Mies:Neil Armstrong Narrating his Apollo 11 Moon Landing
   http://i.imgur.com/en45v0q.png

   • Snee84 zegt

    Het is wel grappig dat mensen denken dat de Maan een schip van de Annunaki is. En dat diezelfde Annunaki ons gevormd hebben.

    Ergens zit er een kern van (symbolische) waarheid in.

    https://www.newscientist.com/article/dn4786-no-moon-no-life-on-earth-suggests-theory/

    • Monique zegt

     @Snee. Interessante link (wat heeft die link met Annunaki te maken?) Ja, zonder maan geen leven op aarde. Dat de maan een schip van de Annunaki is??? Zit je niet in de war met Zecharia Sitchin, de Anunnaki en de Twaalfde Planeet? Al jaren hele discussies op het internet of Zecharia Sitchin (RIP) nou wel of geen gelijk heeft.

     • Snee84 zegt

      Vanwege je link, die naar Huffington. Over een alien base op de Maan. Denk teveel Kubrick gekeken, space odessy. (zeg ik, terwijl ik ’the twelfth planet’ in me boekenkast heb lol).

Speak Your Mind

*