19 oktober 2019

Wat zou er gebeuren als een grote komeet in de zon zou vallen?

Komeet Lovejoy komt weer tevoorschijn na z'n reis door de corona van de zon.

Komeet Lovejoy komt weer tevoorschijn na z’n reis door de corona van de zon.

Mensen hebben een rijke fantasie en een vreemde fascinatie voor wereldrampen en cataclysmes, als we de literatuur en de cinema moeten geloven. De inslag van een komeet op aarde is hierbij een populair uitgangspunt. Maar wat zou er gebeuren als een komeet zou inslaan op de zon? Een team van astronomen, met schijnbaar te veel vrije tijd, heeft uitgerekend wat dan het gevolg zou zijn. E

Comments

  1. Ik denk dat een kometen nooit in de bijhield van de zon zal komen. De omvangrijke Atomische warmte druk van de zon zal zo ene komeet doen laten afbuigen in wat van een snelheid een komeet ook heeft. Tegen zo een Atomische hitte schild is niets opgewassen. Mocht het wel zo zijn dan zal zo komeet voor zij de zon naderd totaal als een steenkool verpulveren

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: