9 december 2023

Wat was de procedure om een nucleaire raket te lanceren?

De Titan II was in staat om vanuit z’n ondergrondse silo in 58 seconden gelanceerd te worden. In minder dan dertig minuten over een afstand van meer dan 10.000 km kon hij zijn doel bereiken met een nucleaire kernkop van negen megaton.

Meer dan twee decennia lang stonden 54 Titan II raketunits verspreid over de Verenigde Staten, 24 uur per dag, 7 dagen per week op “alert”.

In het filmpje wordt de procedure uitgelegd en waarom nooit iets per ongeluk fout kon gaan.

Titan Missile Museum

Share

Comments

 1. rudiev zegt

  In het filmpje wordt de procedure uitgelegd en waarom nooit iets per ongeluk fout kon gaan.

  Tenzij er ufo’s in het spel komen die verschillende basessen hebben stilgelegd. Geen idee wat er waar van is, maar volgens mij zijn er ook militairen van deze basessen die spreken over deze gebeurtenissen.
  http://lmgtfy.com/?q=ufos+nuclear+base+shut+down
  Ik weet dat ik hiermee een gevoelig balletje op gooi betreffende ufo’s, maar doe het toch. 🙂

  Eigenlijk geen fijne gedachte dat er 24/7 raketten klaar staan die hele steden in één keer plat kunnen gooien, nog steeds vandaag de dag.

 2. Avatar foto Monique zegt

  Ruud, het is zeker geen fijne gedachte dat er 24/7 raketten startklaar stonden. Ik heb bewust de zin weggelaten waarin staat dat die raketten klaar stonden om de vijand af te schrikken of ’ter verdediging’ om een armageddon te voorkomen (zoiets)
  Het is maar vanuit welk standpunt je dat bekijkt, maar fraai is het allemaal niet als je er goed over nadenkt.

  Over de UFO’s gelinkt aan kernraketten gaan idd wat verhalen de ronde (ook enorm veel fake filmpjes op YouTube) Er is wel een die ik plausibel vind. Kan even zo gauw het filmpje niet vinden. Ging over een Amerikaanse officier die een testvlucht uitvoerde met zo’n kernkop raket (kernkop was dummy). Dat werd gefilmd en de kernkop werd na enige tijd door een vreemd object onderschept. Ik ben de naam van die man even kwijt. Hij werd later op het matje geroepen waar hij in select gezelschap de beelden terugzag. Hem werd nadrukkelijk verboden er ook maar iets over te zeggen (decennia later dan weer wel)

  Zo’n onderschepping zou ook door een geavanceerd systeem van de ‘vijand’ kunnen zijn uitgevoerd. Dat kan in die tijd misschien nogal gevoelig hebben gelegen en zoiets ga je dan niet aan de grote klok hangen.
  Smiley

 3. rudiev zegt

  Ik heb die tijd gelukkig niet meegemaakt, maar als je je eens bedenkt welke dreiging er was in de koude oorlog dan moet het niet echt een fijne tijd zijn geweest als je je echt bewust was wat kernwapens konden aanrichten en hoeveel er wel niet op aarde op elkaar gericht stonden tussen amerika en rusland. En dan vooral ook nog eens met de cuba crisis. Wat dat betreft kon je in die tijd maar beter dom zijn en niet echt weten wat er allemaal aan de hand was, dan kon je een stukje gerustiger leven denk ik. 🙂

  Vandaag de dag maak ik me niet echt druk om een kernoorlog, regeringen weten nu allemaal wel dat er geen winnaars uit zo’n oorlog komen, het is nu meer om wat spierballen te laten zien en om je op wereldtoneel te laten gelden als je een kernmacht bent. Helaas komen er hier en daar wel wat kernmachten bij van niet altijd even stabiele landen en dat is geen fijne gedachten, ik zie liever geen kernmachten.
  Waar ik me meer ‘zorgen’ om maak is de opmars van religekte en hun drijfveer alles te willen vernietigen. Als die beesten een kernwapen weten te bemachtigen dan is het foute boel. Ik ben me bewsut dat een kernwapen natuurlijk beveiligd is, maar als er iemand overloopt of als ze een technicus hebben die dit kan omzeilen dan is het toch foute boel. Een land als pakistan is een mogelijke doelwit waar religekkies een kernwapen zouden kunnen bemachtigen, dat is ook een land waar amerika zich wat zorgen over maakt en meehelpt om deze te beveiligen.
  Of wat als een land als noord-korea een kernwapen verkoopt aan deze religekkies, andere wapens hebben ze ook al verkocht.
  Kernwapens hebben de wereld niet fijner gemaakt in tijden van conflicten.

  • Avatar foto Monique zegt

   Precies Rudie, je tweede alinea is ook mijn idee daarover. Dreigen en angst zaaien is niet mijn ding. Ik zie liever aanpassing/verbetering en innovatie.
   Noord-Korea, Pakistan…zucht.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d