18 juli 2019

Gunstige Perseïden-sterrenregen in de nachten van 12/13 en 13/14 augustus

Perseiden

Op donderdag 13 augustus vindt het maximum plaats van de jaarlijkse

Reacties

 1. Heb er ook een paar gezien denk ik

 2. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

  Ik heb er ook één gezien vanuit Gorinchem. We zaten buiten te barbecuen, ik keek naar boven en plots flitste er een superheldere meteoor langs, met een felle kop en een lange staart. Vermoedelijk een Perseïde, want hij kwam uit het noordoosten 😀

 3. Net weer binnen.
  Tussen de wolken door onwijs veel kunnen zien in Noord Groningen.
  Prachtig!!

 4. Ik heb er 11 of 12 gezien in anderhalf uur tijd. Had er meer verwacht, stond met een paar mensen buiten tussen 24:00 en 02:00 uur en miste er soms eentje die hun weer wel zagen. Het gaat wel heel snel. Een sterrenregen kan ik het ook niet echt noemen, maar leuk om te zien.

 5. Het valt mij wat tegen. Ik heb er net twee gezien tussen 03:30 en 04:00. Eerder op de avond tussen 22:15 en 02:00 niks. Ik geef het op. Toen ik net naar binnen ging trapte ik in iets wat ‘krak’ zei. Waarschijnlijk heb ik op Glijs de slak gestaan die nu dakloos is (of erger)

 6. Ik heb vannacht samen met Jan, Paul en nog twee gasten van het Eendenei in de Dordtse Biesbosch gekeken. Stuk of 55 gezien tussen 23.00 en 02.00 uur, waarvan ik ongeveer de helft heb gezien. Geen onaardige oogst denk ik, vooral op het laatst waren ze te zien – soms flink heldere. Paul heeft er nog foto’s van gemaakt en van eentje, die in de buurt van Pegasus ging, heeft hij ‘m gefotografeerd. Wellicht dat hij daar nog zelf met een blogje over komt.
  Ach gossie, spijtig te lezen van Gijs. 🙁

  • Dan hebben jullie beter waargenomen. Ik heb ook staan tobben met mijn spiegelreflexcamera die het verdomde om foto’s te maken. De ene keer deed hij het wel, maar leek de foto een dagopname. Met dezelfde instellingen op een ander punt gericht (overal even donker) deed hij niks. Ja…dan stond hij overspannen in rood te knipperen. Door mijn telescoop lukt het wel redelijk.
   De vraag is hoe ik bijvoorbeeld ooit een fatsoenlijke foto van de Pleiades of Orion kan maken (niet door de telescoop)

   Glijs de slak… is niet meer (RIP) Mijn man zag vanochtend de platgetrapte slak en heeft die van de tegel geschraapt (snik)
   Smiley

   • Enceladus Enceladus zegt

    Oeps… Was Gijs al lang een tuingenoot van jullie?
    Bij de eerstvolgende vallende ster die je ziet moet je maar een schietgebedje voor hem doen… 😉

    Wat je vertelt over je camera, herken ik wel. Soms helpt het om de autofocus dan uit te zetten. Of had je dat sowieso al gedaan?

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • Ach gelukkig ben ik niet de enige noob (sorry lieve Gert, gekheid) Nee, ik had hem gewoon op autofocus staan. De handleiding is vrij duidelijk. De praktijk is anders voor mijn gevoel. Ik heb verschillende instellingen in de M, Av,Tv en P modus geprobeerd. Maar…ik heb een engelengeduld en hoop het iig voor mijn 100ste aardse levensjaar onder de knie te hebben 😛

     Deze Glijs heeft een grote familie woonachtig in mijn tuin. Ze eten van mijn zorgzaam gekweekte ‘Albert Heijn zaadactie’ sla met hun scherpe tandjes (als ze die hebben) Ik ben er niet echt rouwig om.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: