19 juli 2024

Astromuziek: Chris Hadfield zingt over het leven in het ISS

hadfield feet up

Can’t put my feet up, can’t hold my lunch down” – dit zou voor de meeste zangers een metafoor zijn. Niet voor astronaut Chris Hadfield – voor hem is dit een letterlijke omschrijving van zijn ervaringen op het internationale ruimtestation ISS.

“Feet up” is de eerste cd-single van zijn nieuwe album Space Session: Songs From a Tin Can. Zoals de titel suggereert, is dit album helemaal opgenomen in het ISS. Het album zal op 9 oktober worden uitgebracht, maar de eerste single is nu al te beluisteren. Enjoy!

Share

Comments

  1. Het zal vast heel anders aanvoelen om gitaar te spelen zonder zwaartekracht. Ik vraag me af of je de snaren minder hard hoeft in te drukken, maar het lijkt me een grotere aanpassing voor de linker hand. Zo’n gewichtloze hand zal misschien te snel over de frets gaan.
    Dat verklaard misschien het lijzige liedje (oeps) De animatie is in ieder geval veel leuker.

Speak Your Mind

*