29 januari 2020

Ja hoor, de ‘Mars-zo-groot-als-de-Maan-op-27-augustus-fabel’ duikt weer eens op

tweemanen

We hadden ‘m al in 2013 en nu duikt ‘ie weer op internet op, met name op Facebook, waar een stel malloten ons weer eens met deze hoax confronteren: dat op 27 augustus a.s. de planeet Mars net zo groot is als de maan en dat er dan twee grote manen aan de hemel te zien zijn. Hierboven de foto die in het bericht wordt gebruikt. Hieronder het bericht zelf:

12:30 Aug 27th you will see two moons in the sky, but only one will be the moon. The other will be Mars. It won

Comments

 1. Enceladus Enceladus zegt

  Als die hoax-jongens nou een beetje creatief waren geweest, dan zouden ze beweren dat Mars zo groot als de Maan te zien zal zijn op 28 september aanstaande. Als je die nacht, rond kwart voor vijf, naar buiten gaat, dan kun je een rood hemellichaam, zo groot als de Maan zien.

  😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • En wat is dat rode hemellichaam ?

   • Enceladus Enceladus zegt

    Gewoon de Maan, Johan. Op 28 september zal er een maansverduistering plaatsvinden. Als de Maan zich in de schaduw van de Aarde bevindt, valt er nog een heel klein beetje licht op het oppervlak. Namelijk licht dat door onze dampkring heen de Maan bereikt. De rode gloed op de Maan wordt in feite veroorzaakt doordat het een optelsom is van alle zonsondergangen tegelijk.

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. De factor in je voetnoot klopt niet. ‘t Is duizend keer verder 😉

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.