30 november 2023

Een aardige vangst van Perseïden vannacht [Update]

 

IMG_1831

Afgelopen nacht heb ik samen met collega-Astrobloggers Jan Brandt en Paul Bakker en twee gasten van ‘het Eendeei’ in de Dordtse Biesbosch gekeken naar de Perse

Share

Comments

 1. SUPER! Misschien kan Paul zijn instelling doorgeven? Ooo wat zou ik mij gelukkig prijzen als me dat ook zo lukt.
  Dit is mijn belabberde resultaat:

  (klik op foto voor vergroting)

 2. Ik heb een update toegevoegd met Martin z’n foto en info over Paul z’n foto – waar Monique om vroeg.

 3. Kijk, dat ga ik eens uitproberen. Handig die details. Ik had mijn Fnummer op 3.50 en 4.50, maar zat enorm te goochelen met de sluitertijd (van te langzaam tot snel)
  Dan die ISO snelheid. Wat is handig in combinatie met de andere instellingen. Gisterennacht wisselde ik het af met AUTO, 3200, 6400 en ja zelfs 12800.

  F-stop f/4.5
  Belichtingstijd 1/2sec. (oeps)
  ISO-snelheid ISO-6400
  Belichtingsafwijking 0-stap
  Brandpuntafstand 18mm
  Bitdiepte 24
  Horizontale resolutie 72dpi
  Verticale resolutie 72dpi
  Ik heb beeldverhouding/kwaliteit op 8.0 megapixels M 3456×2304 gezet.
  Uhm wat is eigenlijk het verschil tussen exposure time en shutter speed value?
  Compressie 0
  Eenheid van resolutie 2
  blablabla

  Enfin, het is hier behoorlijk aan het regenen en waaien. Dat wordt een volgende keer wel uitproberen.
  Bedankt voor de moeite Arie 🙂

 4. Avatar foto Martin Schoenmaker zegt

  Hee Arie, bedankt voor het plaatsen van die foto. Inderdaad er staan nog meer streepjes op in de lichtvervuiling van Nordhorn (Dld). Ik zal de originele foto’s moeten bestuderen om te zien wat het is, maar het zou zo maar een gevalletje pareidolia kunnen zijn 😉

 5. Jan Brandt zegt

  Hoi Paul, …mijn astrohart smelt bij het aanschouwen van jouw prachtige Perseide-opname….maarre…mijn Eendenhart smelt destemeer bij het aanschouwen van het tevens in jouw opname zichtbare ozo schone 2CV’tje!! Eh…is het OK als ik dit plaatje “doorsluis” naar mijn beide 2CV-collega’s, José en Arnold (trotse eigenaar van het voornoemde 2CV’tje) als aandenken aan een hele leuke Perseiden-avond??

  Oh…enne..overigens, nu we toch aan het strooien zijn met “technische gegevens”, het 2CV’tje in kwestie is een een zogenaamd “Ribbelkapje” uit 1955….uiteraard, zoals het hoort voor een stoer werkpaard, gewoon in dagelijkse dienst. Uitgerust met een 12PK sterke 425cc luchtgekoelde tweecilinder boxermotor kunt U dit nijvere 2CV’tje geregeld met een zachtzoevende vaartje van 90km/uur voorbij zien stuiven in de regio “het gehele Universum en omstreken”!! Tevens zichtbaar, maar dan op “mijn gedachtenfoto”, het evenzo (ok..ok..ik ben bevooroordeeld..hihi!!) schattige en regelmatig op Astroblogs opduikende gele AZU’tje 250 (kleine BestelEend) uit 1977 plus 40cm Dobson van den schrijver dezes.

 6. The laatste Big Picture van The Boston Globe online is geheel gewijd aan de Perseïden: http://www.bostonglobe.com/news/bigpicture/2015/08/13/perseid-meteor-shower/Nz2h4HnLNFVDGR5WuD1sAI/story.html

 7. Paul Bakker zegt

  Totaal 62 vallende sterren gezien met elkaar!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: