4 juli 2022

Geef namen aan sterren en planeten met de NameExoWorlds wedstrijd

stem

Deze week is de internationale NameExoWorlds wedstrijd gestart, waarmee het publiek in de gelegenheid wordt gesteld om te stemmen op namen voor twintig planetaire systemen. De wedstrijd is georganiseerd door de Internationale Astronomische Unie – de enige organisatie die namen kan geven aan hemelobjecten – samen met de Zooniverse en hierbij kan niet alleen gestemd worden op namen voor exoplaneten, maar ook voor sterren. Het gaat om 32 exoplaneten en 15 sterren, die met deze wedstrijd van een echte naam gaan worden voorzien, de sterren bij vijf planetaire systemen hebben al een historische naam en die doen niet mee. Het gaat bijvoorbeeld om de ster 47 Ursae Majoris, een ster van magnitude 5,1 in het sterrenbeeld Grote Beer

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: