23 juli 2024

Video: wat hebben we allemaal geleerd over Pluto van New Horizons missie?

Vandaag precies een maand geleden vloog de Amerikaanse New Horizons sonde na een lange reis van 9,5 jaar vlak langs de dwergplaneet Pluto en z’n vijf manen. Joe Hanson van It’s okay to be Smart laat het ons zien in de volgende video. Daaronder nog een link naar een andere korte video, over dat schattige, aandoenlijke hart op de cartoon van Pluto.

Dan dat schattige, aandoenlijke hartje op de cartoon van Pluto: kijk naar de video in deze link, h

Share

Comments

 1. Leuk…die samenvatting, maar ik was nogal afgeleid door dat kikke T-shirt wat meneer aanheeft. Ik zie daar de hele ruimtevaartgeschiedenis op zijn borstkas voorbijkomen.
  Van ’t Russische hondje Laika tot komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Ik heb het beeld zelfs even stopgezet om het allemaal wat beter te bekijken.
  De Kuiperbelt, Rode dwerg (Gliese 229A?), de maan, de eeuwig dezelfde afbeelding van de aarde met wolkenformatie die je op elk boek, site of lesmateriaal tegenkomt, ooit genomen door Apollo 17, (typ “aarde vanuit de ruimte” en vergelijk)
  http://www.cmo.nl/sw/images/aarde-water.jpg
  http://1.static.upcoming.nl/static/images/eb8433e7a0_1378306284_De-aarde-vanaf-de-maan__list-noup.jpg
  Vervolgens zie ik Mars (onder Laika) met Phobos en Deimos(?) Dan Neptunus rechts bij het bovenste knoopsgat van z’n vest. Linksboven Jupiter niet te vergeten en wat is dat onder Laika’s linker wang en naast Mars?
  OMG wat een top t-shirt om te hebben zeg!
  Eh…morgen ga ik het wel opnieuw bekijken en nog eens goed luisteren. Smiley

 2. Ja een kek T-shirt, was mij nog niet eens opgevallen. Ik heb Joe in een commentaar op zijn blog gevraagd waar ‘ie dat T-shirt vandaan heeft gehaald.

Speak Your Mind

*