5 december 2023

Zestig dagen en nachten achtereen in bed liggen… voor ruimtevaartonderzoek

Bedrest_study_node_full_image_2

Op woensdag 9 september gaan twaalf mannen naar bed. Dat gaan mannen wel vaker, maar dit keer gaan ze maar liefst zestig dagen lang naar bed en ze komen er ook niet uit, behalve dan voor wat sanitaire stops. Het gaat om een onderzoek dat door de Duitse ruimtevaartorganisatie DLR wordt gehouden in de ‘Envihab’ faciliteit in Keulen (zie afbeelding hieronder) en het is bedoeld om te kijken welke effect continue liggen heeft op het menselijk lichaam. Het gaat er om dat de botten en spieren niet worden gebruikt, iets wat ook de astronauten in de ruimte overkomt door de gewichtsloze toestand aldaar. Met name bij toekomstige lange afstandsmissies is het belangrijk te weten wat de effecten hiervan zijn op het menselijk lichaam.

Envihab_node_full_image_2

De mannen komen onder een hoek (inclinatie genoemd) van 6

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d