20 juni 2019

Legault fotografeert ISS als deze een protuberans van de zon passeert

legault_iss_transit_aug212015_1500

Het ISS passeert de zonneschijf en een protuberans (credit: Thierry Leugault).

De wereldberoemde Franse astrofotograaf Thierry Legault is er weer in geslaagd een unieke foto te maken – de Astroblogs staat vol met eerdere prestaties van hem. Legault heeft al vaker het internationale ruimtestation ISS gefotografeerd terwijl dat de zon aan de hemel passeert, maar dit keer heeft hij er weer een nieuw tintje aan gegeven. Hij heeft namelijk het ISS gefotografeerd, terwijl het een protuberans aan de rand passeert, een grote uitbarsting op de zon van gloeiendhete materie. Legault maakt gebruik van het programma Calsky, dat exact voorspelt wanneer op een bepaalde locatie zo’n transitie plaatsvindt ((Collega-Astrobloggers Jan Brandt, Andr

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.