Site pictogram Astroblogs

De eerste delen van de Orion capsule voor Exploration Mission-1 (EM-1) zijn gelast

Credits: NASA

De NASA is weer een klein stapje dichterbij een bemande missie naar Mars gekomen. Afgelopen zaterdag werden in de Michoud Assembly Facility in New Orleans (VS) de eerste delen aan elkaar gelast van de Orion capsule, die volgens de planning op 30 september 2018 met de Exploration Mission-1 (EM-1) de ruimte in zal gaan. Het gaat om de zogeheten primaire structuur van de Orion, de uit zeven delen bestaande drukcabine van de capsule. Hieronder zie je een overzicht met die delen – dubbelklikken om te verorioniseren.

Credits: NASA

Er is al eens een Orion capsule de ruimte in gegaan, december vorig jaar met de Exploration Flight Test-1 (EFT-1), maar dat was een testmodel, die met de Delta IV raket werd gelanceerd. Met EM-1 moet voor het eerst NASA’s Space Launch System (SLS) raket worden gebruikt, die momenteel wordt gebouwd. Hieronder een video waarin je een indruk krijgt van EM-1, die zoals gezegd 30 september 2018 van start moet gaan – schrijf ’t in je agenda!

Uiteindelijk wil men met de SLS/Orion combinatie astronauten voor lange missies de ruimte in sturen, richting de maan (2021), een planetoïde (2025) en zelfs Mars (jaren ’30). Bron: NASA.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten