15 november 2018

Totale maansverduistering (bloedmaan) op 28 september

blood moon

In de nacht van 27 op 28 september 2015 vindt

Reacties

 1. Lijkt me heel mooi om te zien. Ik blijf graag op de hoogte van reacties.

 2. Netjes uitgelegd. Wekker staat al klaar. Bedankt !
  Groet, Hans.

 3. Super goede uitleg. Kan ik het duidelijk aan mijn gasten uitleggen, want ik heb een charter zeilschip en ga met gasten het water op om voor anker ver van de bebouwing dit schouwspel te volgen.

 4. Ik woon in Oudenbosch, en wel in een bewoond gebied, helaas, maar tot nog toe kan ik het heel goed volgen. Het is nu 5 over 4 en de maan was voor de helft verduisterd. Met een verrekijker is dat echt een heel fascineren gezicht. Ik wilde er foto´s van maken, maar dat is ondoenlijk. Zelfs met macrostand. Maar het blijft toch genieten, als je het in het echt ziet. Ik had het eigenlijk nog nooit echt meegemaakt, en nu wil ik het volhouden tot de hele maan ” weg ” is, en volgens mij wordt hij niet rood, maar roestbruin. Als ik dat gezien heb ga ik eindelijk slapen…

 5. Speciaal de wekker gezet, prachtig zicht. Ik vindt de kleur ook niet echt rood. Heb helaas geen kijker.
  Ik heb zins jaren de pleiaden gegroet.
  Veel kijkplezeir nog.

 6. In emmen Drenthe is de rode maan niet te zien. Zit verstopt achter de wolken. Het enigste wat ik zie is de rode lucht rond om de maan.

  • Emmen inderdaad bewolkt. Jammer…2018 nieuwe poging.

   • In Hoogeveen, zo’n 30 km ten westen van Emmen was het ook niks:
    om 01:30 zaten er nog wat gaten tussen de dicht opeengepakte schapenwolkjes…
    van 04:00 tot 06:00 was de hemel egaal-grijs, met een oranje waas, waar zich waarschijnlijk de maan achter verschool.
    Jammer dan, inderdaad. 🙁

    Groet, Paul

 7. Bedankt voor al jullie meldingen. Dat jullie ‘m niet rood vinden is ook mij ervaring. Mocht je foto’s hebben gemaakt, stuur ze dan naar mij op. Meer info daarover hier. Veel waarneemplezier!

 8. Enceladus Enceladus zegt:

  Hier is het goed te zien. Ik vind de kleur deze keer bruinrood. Het scheelt behoorlijk wat licht dat hier door de ramen van de overloop valt. Een paar uur geleden kon je daar dankzij Volle Maan vrij veel zien. Nu niet.
  Ben ook even naar buiten geweest. Alsof Mars ineens heel erg dichtbij staat. 🙂

  groet,
  Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.