28 mei 2024

Draag ook een steentje bij aan de Astroblogs

AB-10_header

De Astroblogs nadert z’n tienjarig bestaan en dankzij de inzet van de 13 auteurs en de inbreng van de talloze ge

Share

Comments

 1. En zet je adblocker uit voor deze site.

 2. Ik wil graag wat doneren voor alle vormgeving van de interessante berichten – maar ik heb geen credit kaart -zie geen aanwijzingen om via de bank – giro te betalen – wie weet raad .

 3. Ab Normaal zegt

  Dan maak je de kosten toch lager,

 4. Dat is gemakkelijker gezegd dat gedaan. Sommige kosten kan ik weinig aan veranderen (jaarlijks kosten voor domeinregistratie, SSL-certificaten, nieuwsbrief-plugin). Ik zou over kunnen stappen op een goedkopere host, maar ik ben in het verleden bij goedkopere hosts geweest, maar dat gaf bijna altijd capaciteitsproblemen. Nu bij Hostnet is het aardig stabiel en er is ruimte voor verdere groei.

  • De markt en kosten voor SSL-certificaten zal wel gaan veranderen met de komst van de gratis dienst Let’s Encrypt waar je gratis certificaten kan krijgen. Ze hebben gisteren het eerste certificaat uitgegeven voor een in de IT toepasselijke helloworld-pagina, al moet je op dit moment nog handmatig een aantal stappen uitvoeren zodat het certificaat ook vertrouwd wordt. Dit komt omdat de certificate authority nog vertrouwd moet worden door de grote browsers door het toevoegen van het root-certificate. Ze verwachten dat dit binnenkort door de grote browsers gedaan gaat worden.
   https://letsencrypt.org/
   http://tweakers.net/nieuws/99763/eff-wil-gratis-certificaten-uitdelen-via-onafhankelijke-certificaatautoriteit.html
   http://tweakers.net/nieuws/103758/dienst-voor-gratis-ssl-certificaten-begint-14-september.html

   Al met al scheelt het weer iets. 🙂

   • Bedankt voor de tip. Kreeg toevallig vandaag de factuur voor het SSL-certificaat voor weer een nieuw jaar, € 35,-. Voor volgend jaar kunnen we kijken of we ’t op deze manier kunnen doen.

    • Eigenlijk vraag ik me af waarom je voor een certificaat zou betalen. Voor zover ik zie gebruiken jullie het certificaat niet voor de site, maar voor management tools oid achter de site. Gezien jullie de enige zijn die het gebruiken had je ook een self signed certificaat kunnen maken en voor die 35 euro had je bier kunnen halen of een bos bloemen de vrouw. 🙂
     Anderzijds zou een beveiligde inlogprocedure ook wel fijn zijn, nu kan iedereen met een network sniffer zien dat mijn wachtwoord poep is omdat het niet versleuteld wordt. 😳
     http://tweakers.net/nieuws/105277/let-en-8217s-encrypt-initiatief-neemt-eerste-ssl-certificaat-in-gebruik.html

     • Toch een hele prestatie dat je bloemen en poep binnen een paar regels van elkaar op redelijk zinvolle wijze weet te gebruiken.

      😉

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Even een misverstand uit de wereld helpen: ik heb dat SSL-certificaat niet gekocht en geïnstalleerd omdat ik denk ‘kom, laat ik maar eens een SSL-certificaat kopen’. Ik heb het een jaar geleden gekocht omdat toen diverse mensen tegen mij zeiden dat zij in hun browser de melding kregen dat de Astroblogs een nieuw te vertrouwen site was. Geen idee waarom dat toen zo plots gebeurde, maar er werd mij (als techno-leek) aangeraden een SSL-certificaat te installeren en dat heb ik toen direct gedaan. Daarna heb ik die melding niet meer gehoord. Ik ben uiteraard bereid om gratis alternatieven te bekijken. Ik heb ook tal van inlog-plugins geprobeerd afgelopen jaren (met talloze captcha’s), maar voor suggesties hou ik mij aanbevolen, zeker als ik lees dat de huidige inlogprocedure zo lek is als een mandje.

     • Ok, ik zal even toelichten waarom ik bovenstaande zei, want ik wil me natuurlijk verder nergens mee bemoeien, maar als techneut vielen mij bepaalde dingen op en die noem ik dan. 🙂
      Een hele tijd geleden draaide astroblogs.nl opeens via https, dus beveiligd. Maar het gebruikte certificaat werd niet vertrouwd door de browser(dit klopt, geen hack oid), vandaar ook dat iedereen een melding hierover kreeg en vandaar ook dat mensen aanraadde een certificaat te kopen.
      Maar toen ik het certificaat bekeek viel mij op dat het van parallels plesk panel was. Dus volgens mij is er toen iemand bezig geweest met parallels plesk panel en is per ongeluk het certificaat van deze tool op de hele astroblogs.nl site gezet. Het certificaat is toen wel weer verwijderd van de astroblogs.nl site en de site draaide weer als normaal gewoon onbeveiligd over http. Later is het mij nog een paar keer opgevallen dat astroblogs.nl weer beveiligd was met dit parallels certificaat en diezelfde dag was het weer weg. Er moet dus iemand op jullie site hiermee bezig zijn geweest.
      Gezien astroblogs.nl niet beveiligd is te gebruiken concludeerde ik voorzichtig dat jullie het gekochte certificaat dan voor een management tool oid achter de site gebruikte, of voor parallels plesk panel of voor de nieuwsbrief tool of voor iets anders, ik noem maar even wat. Daarom vroeg ik me hardop af, als je wilt besparen, of je wel 35 euro voor een certificaat moet betalen als je je site er toch niet mee beveiligd maar alleen maar een management tool. Ik persoonlijk zou dan van die 35 euro bier kopen of bloemen voor de vrouw. 🙂
      Dit gezegd hebbende, als ik parallels plesk panel probeer te benaderen(standaard url, dus ik heb het even bekeken) zie ik het standaard onvertrouwde parallel certificaat weer. Als ik dan even zo vrij mag zijn vraag ik me hardop af waar jullie het certificaat dan voor gebruiken? Ik krijg zo het vermoeden, met de informatie die ik zo heb, dat jullie het certificaat niet eens gebruiken, of wel? Heb je het gekochte certificaat alleen maar op de server gezet of heb je het nog ergens op de site ingesteld?

      Het laatste stukje van mijn vorige reactie was meer een grapje. Geen idee hoe deze login verloopt, maar het zou kunnen, gezien astroblogs.nl niet beveiligd is, dat de wachtwoorden bij het inloggen in plain text naar de server wordt verzonden. Vandaar ook dat ik zei dat iedereen kan zien dat mijn wachtwoord poep is. Het deed mij denken aan een vriend die zijn wachtwoord even aan iemand anders moest geven en toen een beetje rood aanliep en zei dat het poep was. 🙂

      Indien dit te technisch en offtopic gaat worden mag je ook mailen! 🙂

     • Ik mail vanavond wel even, da’s inderdaad handiger. Overigens, bedankt voor het meedenken!

 5. Draag graag een steentje bij om al dit moois te laten voortduren.
  Gaat volgens mij heel veel uur inzitten per maand.

 6. Arie, kan je mij ook dat rek.nummer mailen? Om me ad blocker te compenseren haha.

Speak Your Mind

*