1 oktober 2023

Sojoez met ESA-astronaut Andreas Mogensen weer veilig teruggekeerd op aarde

Soyuz_TMA-16M_touchdown_fullwidth

Afgelopen nacht om 02.51 uur Nederlandse tijd is de Sojoez TMA-16M capsule met aan boord commandant Gennady Padalka, cosmonaut Aidyn Aimbetov en ESA-astronaut Andreas Mogensen veilig geland in de steppen van Kazachstan. Gisteravond om 23.29 uur was de capsule losgekoppeld van het internationale ruimtestation ISS en begon hun terugkeer door de aardse atmosfeer. Het was voor de Deen Mogensen een korte, maar drukke periode in het ISS. Zijn IrISS missie duurde slechts acht dagen, vanaf zijn aankomst bij het ISS op 4 september j.l. Tijdens die missie heeft hij tal van wetenschappelijke experimenten gedaan en nieuwe technologie

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: