21 november 2018

Lancering NASA’s bemande missie EM-2 (Orion/SLS) wellicht twee jaar uitgesteld tot 2023

sls_lancering

Deze week is bekend geworden dat de lancering van de Exploration Mission-2 (EM-2), de eerste bemande ruimtevlucht van Orion capsule en Space Launch System (SLS), waarschijnlijk uitgesteld wordt van augustus 2021 naar april 2023. De planning van voorloper EM-1, dat een onbemande vlucht is, is (nog) niet gewijzigd, die staat in de boeken voor een lancering vanaf

Reacties

 1. Er staat dat em-2 vanuit een low earth orbit om de maan heen zal reizen (onderste afbeelding). Er staat ook dat de em-2 de verste bemande reis ooit zal worden.. Dit klinkt tegenstrijdig aangezien de Apollo missies dat ook deden.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   De missies zullen drie weken duren staat er. Als je drie weken lang rondjes om de Maan draait, dan leg je meer kilometers af dan ooit eerder is gedaan door een bemand ruimtevaartuig. Ik denk dat er met ‘verder’ het totaal aantal kilometers wordt bedoeld. Maar ik ben het met je eens dat dit een beetje gezocht klinkt omdat we bij ‘verder’ vrijwel allemaal denken aan de verste afstand.

   Maar ja, als jij van Groningen naar Maastricht rijdt en daarbij 336 km. aflegt, terwijl iemand anders ondertussen 80 rondjes aflegt op het circuit van Zandvoort, dan heeft die persoon de meeste kilometers gemaakt (80 x 4,3 = 344 km.) en is ‘verder’ gekomen dan jij.

   [sarcastische mode]
   Wat een topprestatie zeg! In 2023 rondjes om de Maan. NASA heeft echt enorme vooruitgang geboekt in 50 jaar tijd!
   [/sarcastische mode]

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Inderdaad, het staat er alsof het een afstand tussen punt A en punt B is. Hoeveel KM zou het ISS inmiddels op de teller hebben staan? (Jaja, geen vaartuig).

    Gaan ze eigenlijk buiten de atmosfeer (magnetosfeer) testen tijdens ‘moon orbit’. http://www.psrd.hawaii.edu/WebImg/geomagField.jpg

    Ik vraag me echt af hoeveel straling er tegengehouden word door die ‘wandjes’. En of dat genoeg is om zo lang (Mars) eraan blootgesteld te worden.

 2. Over die verste afstand: ik had het ergens op een blog van de NASA gelezen: “On EM-1, Orion will travel about 10 percent farther into space than Apollo ever did. Not bad for a first test flight.” Bovenstaand verhaal gaat weliswaar over EM-2, maar ik was er vanuit gegaan dat ze bij EM-2 dezelfde baan zullen volgen als de onbemande EM-1.

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Dan houden ze kennelijk een ruimere baan aan. Vergeef me mijn sarcasme, want hoewel ik het over 8 jaar zeker zal volgen, vind ik ‘rondjes om de Maan’ nou niet bepaald ‘the next great leap’…

   groet,
   Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.