23 april 2024

Citizen science-project SpaceWarps vindt zwaartekrachtslenzen

Kandidaat-zwaartekrachtslenzen, gevonden door het citizen science-project SpaceWarps.

Kandidaat-zwaartekrachtslenzen, gevonden door het citizen science-project SpaceWarps.

Dankzij de hulp van 37.000 vrijwilligers, verenigd in het citizen science-project SpaceWarps, zijn 29 nieuwe kandidaat-zwaartekrachtslenzen ontdekt. Een zwaartekrachtslens ontstaat wanneer het licht van een extreem ver sterrenstelsel wordt afgebogen, vervormd en versterkt door de zwaartekracht van een dichterbij gelegen stelsel (of een cluster van sterrenstelsels). Zwaartekrachtslenzen zijn alleen zichtbaar wanneer het achtergrondstelsel en het ‘lens-stelsel’ vrijwel exact op

Share

Comments

  1. Zouden zwaartekrachtlenzen ons niet kunnen helpen bij het opsporen van eventueele zwaartekrachtgolven?

Speak Your Mind

*