14 juni 2024

Dit is de baas van de opvolger van de Large Hadron Collider, Nima Arkani-Hamed

Nima Credit: B

Share

Comments

 1. Mooie man, hij mag er wezen. Hij kan zo enthousiast vertellen dat ik het filmpje niet weg kon klikken 😛
  https://www.youtube.com/watch?v=pup3s86oJXU

  • Leuke video, bedankt voor de link. Er staan trouwens tonnen video’s op YouTube van hem, met vaak héél ingewikkelde lezingen.

   • Ik zag het ook dat er meerdere video’s van hem zijn. Iets uitleggen kan soms moeilijker zijn dan gedacht. Je zou toch wensen dat de vraagsteller het fragment van je uitleg kon gedachtelezen. Dat scheelt een hoop uhms voor Nima Arkani-Hamed. Voor hem is het allemaal duidelijk, maar gaat dat maar eens communiceren. Gelukkig kreeg hij geen mel function (‘k was er even bang voor) Deze lezing was trouwens aardig te volgen voor de gemiddelde eenvoudige schoenlapper (misschien vandaar de vele uhms)
    ‘Spacetime is doomed and how do we replace it’ hoorde ik langskomen. Nou ik ben benieuwd.

 2. Vooral het verhaal over de Aplitudehedron is verbazingwekkend. Éen punt valt niet op de grid, en blijft irrationeel. Ik zet mijn geld op zwaartekracht.

  Mies

Speak Your Mind

*