27 mei 2019

Nederland tekent contract voor METIS-instrument op reuzentelescoop E-ELT

ann15073a
ESO heeft een overeenkomst getekend met een Europees consortium onder leiding van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) voor het ontwerp en de bouw van METIS, een camera en spectrometer voor de European Extremely Large Telescope (E-ELT). METIS wordt een van de eerste instrumenten op de nieuwe reuzentelescoop, die momenteel in aanbouw is op Cerro Armazones in de Noord-Chileense Atacama-woestijn en met zijn hoofdspiegel van 39 meter de grootste telescoop voor optisch-infrarood licht ooit wordt.

Het contract is vandaag in Leiden getekend door de directeur-generaal van ESO, Tim de Zeeuw, en

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.