4 december 2023

Vloeibaar water op Mars: de persconferentie, de infografiek, de cover en de doodle

Ik zou kunnen beginnen met ‘Mars is hot’, maar dat is niet juist. Mars is hot, Ceres is hot, 67P is hot, de maan is hot, Pluto is hot – kortom, ruimtevaart en sterrenkunde zijn hot! Nog geen dag na de totale maansverduistering was daar het nieuws dat de NASA op Mars vloeibaar, stromend water heeft ontdekt. Dat werd op een persconferentie verkondigd en die heb ik hieronder integraal geplaatst. Daaronder een infografiek over stromend water op Mars, de cover van de Metro van vandaag – zowel met het nieuws over Mars als de maansverduistering, ’t kan niet op! – en tenslotte de ‘doodle’ waar Google vandaag mee kwam, handelend over water op Mars.

De infografiek (dubbelklikken voior megaversie):

Credit: Space.com

De cover:

metro

De doodle (dubbelklikken voor de animatie):

Credit: Google

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: