2 maart 2024

New Horizons heeft blauwe luchten en waterijs op Pluto ontdekt!

blue_skies_on_pluto-final-2

De blauwe licht, gefotografeerd met New Horizons Ralph/Multispectral Visible Imaging Camera (MVIC).

Wie had ooit gedacht dat de lucht op Pluto blauw zou zijn? En toch is dat hetgeen de New Horizons heeft aangetroffen tijdens z’n scheervlucht langs Pluto op 14 juli j.l., de inmiddels beroemde #PlutoFlyBy. De nieuwste foto’s zijn afgelopen week verzonden door de Amerikaanse sonde en vandaag zijn ze door de NASA gepubliceerd. “Who would have expected a blue sky in the Kuiper Belt? It

Share

Comments

 1. Ja, maar eerst zou er spectaculair nieuws zijn over Pluto (dit vind ik ook spectaculair hoor) en toen weer niet. Is er iets achtergehouden vandaag? Iets dat opeens niet meer naar buiten mocht komen?

  • De NASA heeft nooit geroepen dat er vandaag iets spectaculairs zou worden onthuld. Dat is met name de Britse pers geweest, die de woorden van Alan Stern verkeerd heeft geïnterpreteerd.

 2. Waterijs? Dat was dan vast een raketje!

 3. Rood waterijs, de top van het raketje. 😀

 4. Avatar foto Enceladus zegt

  Ik ruik leven!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 5. Ok, de Britse pers komt naar buiten met het verhaal dat Alan Stern gezegd heeft dat er over Pluto iets spectaculairs naar buiten zou komen vandaag. Alan Stern spreekt dat tegen en dan komt er iets spectaculairs naar buiten over Pluto (blauwe luchten en waterijs. Ik noem dat spectaculair [rood waterijs nog wel 🙂 ]).
  Ik moet zeggen dat ik de logica van Alan Stern dan niet begrijp.

  (Ik had aangeklikt dat ik email wilde krijgen als er updates zijn (Stuur mij een e-mail als er nieuwe reacties zijn), maar ik heb geen e-mails gekregen).

  • Ja het is een beetje een woordenspelletje geworden geloof ik, waarbij Stern’s verhaal als ware het een politicus is aangedikt. Nou ja, de uiteindelijke boodschap is een fantastisch resultaat m.i., waarbij we ons opnieuw kunnen verbazen over Pluto. Vreemd trouwens dat je mails niet doorgestuurd krijgt, dat wordt geregeld door de Jetpack plugin en ik heb geen melding gekregen dat deze functionaliteit kuren heeft. Excuus hiervoor.

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Marty,

   Check de spam-map van je mail eens. Wellicht zijn de meldingen daar in terecht gekomen. Mocht dat zo zijn dan moet je mail even leren dat Astroblogs ‘goed volk’ is.

   groet,
   Gert (Enceladus)

 6. Supermooi..

  Maar kleine kritische noot:

  De blauwe licht?

  Denk dat je De blauwe lucht of Het blauwe licht bedoeld 🙂

Speak Your Mind

*