17 oktober 2018

Curiosity bevestigt dat er ooit een meer is geweest in de Gale krater

Voorstelling van de krater Gale, gevuld met water. Credit: NASA/JPL-Caltech/ESA/DLR/FU Berlin/MSSS

Voorstelling van de krater Gale, gevuld met water. Credit: NASA/JPL-Caltech/ESA/DLR/FU Berlin/MSSS

Onderzoek met de Marsrover Curiosity aan de onderste sedimentslagen van de berg Mount Sharp in de Gale krater op Mars heeft laten zien dat deze lagen lang geleden afgezet zijn door water en niet door wind. Dit nieuws komt kort na het nieuws dat er op Mars met behulp van de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) stromend water op Mars is ontdekt. Afgelopen vrijdag werd er een artikel van het wetenschappelijk team van Curiosity in het tijdschrift Science aan gewijd. Curiosity rijdt sinds 6 augustus 2012 rond in de Gale krater en is afgelopen jaren onderzoek gaan doen aan de gesteentes aan de voet van de 5,5 km hoge berg Mount Sharp en de onderste regionen daarvan. De berg is opgebouwd uit verschillende sedimentslagen – d

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.