12 juli 2020

Een avondje Amateur Telescope Making bij Huygens

jan

Telescopen voor amateur-sterrenkundigen om de schoonheid van hemelobjecten als planeten, maan, kometen, gas- en stofnevels en sterrenstelsels mee te bewonderen kan je zo bij de bouwmarkt of Lidl en Aldi kopen, de betere exemplaren koop je bij specialisten zoals Robtics. Maar je kunt ze ook gewoon zelf bouwen en dat is de edele kunscht van het Amateur Telescope Making (ATM), zoals dat in de vakgebieden heet. De Belg

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Arieee, geinig stukkie, maat!!!
  Oh…enne…dat tijdens (jawel!!) mijn lezing gehouden telefoontje met (ex)ijskoning Klaus zou in principe “astronomisch verantwoord zijn geweest”…..Hij is tenslotte door de recentelijk, door moi begeleide, aanschaf ener kloeken 12,5 cm Chocotov….eh…Maksutov-telescoop ingetreden tot de illustere orde der “Novicus Astronomicus”, ofwel die der beginnende amateur astronomen…..maarre….de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit telefoontje helemaal niet over sterrenkunde ging maar over de eventuele mogelijkheden om de huidige achter-as/eindoverbrenging van “Govert de Landrovert” van Vriendje Ben te vervangen voor een exemplaar met een waarde van 4,3, eenzelfde waarde als die jij mij, in al jouw autotechnische wijsheid……lof ende hulde hiervoor..hihi….recentelijk hebt ge-adviseerd om aan te houden voor de Frotteurs van mijn 18’pk’tje!!

 2. Kijk, zie je nou wel dat ik er verstand van heb, van die fusépennen, eh…. ik bedoel frotteurs! 😀

 3. Martin Schoenmaker zegt

  Er bekruipt mij toch enige jaloezie bij het zien van al dit moois. Wat een heerlijk actieve club hebben jullie toch daar in het verre westen (vanuit mij bezien dan).

  • Martin, je bent van harte welkom om een keer langs te komen hoor. Combineer het met een bezoekje aan Dordrecht en je weekend kan niet meer stuk.

   • Martin Schoenmaker zegt

    De 31e ben ik dichtbij, maar dan ben ik heel de dag druk met mijn acappellagroep VPS KeK in De Doelen, Rotterdam. Voor geïnteresseerden, wij treden op om 16:10 in de Jurriaansezaal. Zie: http://balktopfestival.nl/

    Ik kom graag een keer buurten, maar geen idee wanneer dat gaat lukken. Ik wil mijn collegabloggers wel eens de hand schudden!

    • Het valt mij op dat geïnteresseerden (min of meer beroepsmatig) in de astronomie,
     veelal, ook actief met muziek bezig zijn.
     Maar een link heb ik eigenlijk nog niet kunnen ontdekken 🙂

 4. Martin, ik heb je a capella groep VPS Kek op YouTube gevonden Smiley
  Jij wordt daar aangekondigd en brengt vol overgave het nummer Sweet Georgia Brown ten gehore. Wat een enthousiaste zingende man ben je toch.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: