24 februari 2024

Wellicht noorderlicht binnen enkele dagen door groot coronaal gat in de zonsatmosfeer

coronalhole

Er is een kans dat we zo rond woensdag (eerder/later kan ook) noorderlicht in de Benelux kunnen zien. Er is momenteel een superduper groot coronaal gat in de atmosfeer van de zon en dat gat zorgt er voor dat coronal mass ejections (CME’s) – enorme plasmawolken die door zonnevlammen uitgestoten worden – gemakkelijker de zon kunnen verlaten. Volgens deze gisteren verschenen tweet van Spaceweather Live zouden we zo rond woensdag noorderlicht (aurora borealis) kunnen verwachten.

Comments

  1. Jannie vos zegt

    Woensdag.nacht 21 – 10 – 2015 zag ik een een paar keer achter elkaar een soort lichte wolk door de hemel trekken. Eerst dacht ik aan een laserstraal , maar het was geen strakke lijn maar zoals ik al zei een soort wolk of vlek of golf die snel door de lucht bewoog. Kan het het noorderlicht zijn geweest? Maar de kleur was alleen wit. Heel opmerkelijk was dat de ganzen van slag waren. Ze vlogen in grote zwermen door de donkere lucht en maakten een vreselijke herrie en dat heeft zeker wel anderhalf uur geduurd. Ik woon in de polder. Ben heel nieuwsgierig wat er aan de hand is geweest.

Speak Your Mind

*