17 september 2021

Vannacht (zo > ma) staan Venus, Jupiter en Mars het dichtst bij elkaar

De samenstand gefotografeerd door by Kouji Ohnishi on October 24, 2015 @ Iiyama, Nagano, Japan

De samenstand gefotografeerd door Kouji Ohnishi op 24 oktober 2015 @ Iiyama, Nagano, Japan

Komende nacht (zondag 25 op maandag 26 oktober) is er aan de oostelijke horizon ‘s ochtend voor zonsopkomst een mooie samenstand te zien van de drie planeten Venus (-4m), Jupiter (-1,4m) en Mars (+1,7m). Om 04.00 uur Nederlandse tijd wordt de kleinste afstand bereikt, de drie staan dan binnen een cirkel met een schijnbare diameter van 3

Comments

  1. Luc Bulten zegt

    Twee weken terug heb ik ze een paar keer ‘s ochtends prachtig kunnen bekijken, als stonden ze toen natuurlijk nog niet zo dicht bij elkaar. Vanaf vorige week is het echter vrij constant bewolkt geweest.. Super vervelend, je ziet geen moer. Hopen dat het binnenkort eindelijk opklaart

  2. Paul Bakker zegt

    Op 7 november komt de smalle Maansikkel er ook nog bij staan. Dat wordt mijn favoriete moment.

  3. Ok? Ik heb wat meer 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.