Site pictogram Astroblogs

Zweven in een luxe capsule langs de rand van de ruimte

Het commerciële ruimtevaartbedrijf World View heeft met succes een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf is aardig op weg om voor 2017 bemande privévluchten naar de rand van de ruimte uit te voeren. De testvlucht met deze kleine replica van het ruimtevaartuig (schaal 1:10), tot een hoogte van 30.625 meter, is met succes uitgevoerd.

De luxe Voyager capsule weegt 4500 kg en wordt door een ballon ter grootte van een voetbalveld omhoog gebracht. Het opstijgen naar de maximale hoogte duurt niet meer dan twee uur. De totale vlucht zal zo’n zes uur duren.
In 2017 gaat een nieuwe vorm van ontdekkingsreizen van start. World View biedt de nieuwe veeleisende ontdekkingsreizigers een andere benadering van de adrenalinekick door ze twee uur rustig langs de rand van de ruimte te laten zweven in de luxe Voyager capsule die via een grote ballon wordt getransporteerd.

Aan boord kun je genieten van een prachtig uitzicht van de aarde. Het bedrijf heeft zelfs plannen om een bar aan boord te hebben, zodat men kan genieten van een drankje. Er is een toilet aanwezig voor de sanitaire noodstop (en zelfs Wi-Fi)

Zodra de capsule los komt van de ballon, ontvouwt de Parawing. Een piloot aan boord zorgt voor de besturing om de capsule weer veilig terug naar aarde te brengen. Waarschijnlijk wordt voormalig NASA astronaut Mark Kelly, wiens tweelingbroer Scott momenteel in het ISS verblijft, de piloot van de eerste bemande vlucht.

Wat gaat dat kosten? Een kaartje aan boord van een Voyager capsule kost
$ 75.000 ( € 68,6122 ) 😀

World View
IFLscience

Mobiele versie afsluiten