30 november 2023

Rond 19.00 uur heldere vuurbol gezien boven Nederland en Duitsland [Update]

vuurbol
Er komen meldingen binnen van een heldere, groengekleurde vuurbol die rond 19.00 uur boven Duitsland en Nederland zou zijn gezien. Het zou kunnen gaan om een nikkel bevattende meteoor, die kunnen groen opkleuren. Hieronder enkele tweets die daarop duiden. Deze vuurbol komt kort na de melding van een andere vuurbol, die vier dagen eerder boven Nederland zichtbaar was. Als er lezers zijn die ‘m hebben gezien, laat het dan via een reactie op deze blog weten. Voor de duidelijkheid: de foto bovenaan is niet van de vandaag verschenen vallende ster. In de update hieronder staat wel een foto van de vuurbol van vanavond.

Comments

 1. Ook waargenomen vanuit Zaandam, omstreeks 19.00!

 2. Heb hem ook waargenomen vanuit de auto op de A1 vlak voor Almelo
  Was heldere vuurbal die groen oplichtte.

 3. Ik heb dit gezien, in Berlijn rond 5 voor 7 vanavond!

 4. Dacht eerst aan een ‘gewone’ vallende ster, maar deze vuurbal bleef daarvoor veel te lang in beeld! Vanuit Barendrecht gezien, om 18.55 uur!

 5. jose1978 zegt

  Rijdend op de a28 heb ik de vuurbol ook gezien! Utrecht richting Amersfoort, net voor de overkapping bij Zeist. Het was net voor19.00 uur.

 6. Jan Jaap zegt

  In Gorredijk de vuurbol waargenomen rond 18.55. Baan van zuidwest richting noordoosten. De bol leek in baan recht over mij heen te gaan.

 7. Heb m ook gezien rond die tijd vanuit Aachen (DE)

 8. Bedankt voor al jullie meldingen. Moet een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

 9. van willigen zegt

  Vanavond iets voor 7 uur inderdaad ook iets zien vliegen. Dacht zelf dat het een vallende ster was die naar beneden kwam. Het was denk ik 2 minuten voor 7 boven Delft waarneembaar

 10. Gezien op E17 boven afrit Beervelde (België)

 11. Gezien rond 1855 boven Groningen stad, zelfs door heen bewolking zichtbaar.

 12. Gezien vanuit Arnhem snelweg A12 rond 19.00

 13. Ragnhild van Ooyen zegt

  ik liep buiten met mijn hond rond 19.00 uur in Epe (Gld.) en zag ook een soort vuurbal.. .
  Ik verwachte een knal, nadat ik hem gezien had, maar dit kwam niet… het was zeker geen vallende ster…
  als ik het zo lees kan het dezelfde zijn geweest.

  Het was mooi om te zien.

  Ragnhild

 14. Marjolein zegt

  Gezien vanaf de A 28, richting Zwolle vanaf Amersfoort. Gezien in oostelijke richting. 10 minuten daarvoor een (andere) vallende ster gezien vanaf dezelfde weg, zuidoostelijk van mijn positie .

 15. Co+van+Driel zegt

  Russisch vliegtuig is mogelijk door een meteoriet geraakt. Dit is ook op 31 oktober gebeurd. Het NOS nieuws meldt dat er een lichtflits is gezien op het moment dat het vliegtuig boven de Sinaï-woestijn neerstortte.

 16. René Snell zegt

  Ik hou hier van ik heb zelf ook iets meegemaakt in 1993 op de heide in Laren n-h, maar dat hing stil vlak voor ons boven de bomen een heel groot soort van ruimteschip zo groot als een voetbalveld, helaas raakte mijn maatje in paniek, daardoor moest ik weg rijden, maar toen ik op de snelweg reed zag ik het nog hangen de volgende dag, stond er in de krant niets over dit, maar wel bij Almere hadden mensen zeven snel bewegende lichten in de lucht gezien.

 17. Wesley America zegt

  Hallo, ik denk dat ik zojuist een groene vuurbal gezien heb boven Kerniel/Borgloon. Zie je deze ook als het nog licht is buiten? Ik vond het alleszins indrukwekkend.

  • Bedankt voor de melding. Hoe laat zag je ‘m precies? Meer mensen die ‘m hebben gezien? [Update] Ik zie op Twitter meer meldingen. Was ongeveer rond 21.30 uur. Ik zal er zo een blog aan wijden.

   • Wesley America zegt

    Ja, inderdaad het was omstreeks 21.32u. Ik had nooit zoiets gezien, komt dit door het warme weer? Of hoe komt zo een vuurbal tot stand? En raken deze ooit wel eens de aarde, of doven deze altijd uit voor ze beneden zijn?
    Alvast bedankt. . .

 18. Wesley America zegt

  Ja, inderdaad het was omstreeks 21.32u. Ik had nooit zoiets gezien, komt dit door het warme weer? Of hoe komt zo een vuurbal tot stand? En raken deze ooit wel eens de aarde, of doven deze altijd uit voor ze beneden zijn?
  Alvast bedankt. . .

 19. Vanuit Herpen gezien omstreeks 19.00uur

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: