19 april 2019

Ontdek de Ruimte

Kuipers

Deze week is van maandag 2 t/m vrijdag 6 november om 19.25 uur op NPO Zapp, de reeks “Ontdek de Ruimte” met André Kuipers te zien. Er zijn al twee afleveringen achter de rug op het moment van schrijven.

Samen met Sidekick Bart Meijer, worden de geheimen van de Astronomie en het heelal ontrafeld. Het concept lijkt in mijn ogen een beetje op het befaamde Cosmos. Een aanrader!

De afleveringen zijn terug te zien via uitzending-gemist.

aflevering1Ma 2 nov 2015 19:29 – Het Heelal
In deze eerste aflevering maken we een reis door het immens grote heelal. Astronaut André Kuipers laat zien welke plek onze planeet heeft tussen al die fonkelende sterren. En we zien hoe ruimtetelescopen de mysteries van het heelal ontrafelen. Bart Meijer duikt op aarde in de wereld van de supertelescopen.

aflevering2Di 3 nov 2015 19:25 – Mensen in de ruimte
André Kuipers vertelt alles over de raketten waarmee mensen op ontdekkingsreis door de ruimte gaan. En hij neemt ons mee naar het internationale ruimtestation, ISS, waar hij meer dan 200 dagen woonde en werkte. Op aarde onderzoekt Bart Meijer hoe het voelt om astronaut te zijn. Zou hij zelf de ruimte in kunnen?

 

 

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.