2 oktober 2023

27 november 2015: college ‘Zwarte Gaten’ door Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf vertelt vrijdag a.s. over zwarte gaten

Robbert Dijkgraaf vertelt vrijdag a.s. over zwarte gaten

Professor Robbert Dijkgraaf is weer terug met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege neemt Dijkgraaf het publiek dit keer mee in de magische wereld van de Zwarte Gaten. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam richt Dijkgraaf zich vanuit

Share

Comments

  1. Erg mooi college weer. Hij vertelde dat als je zou kijken naar iemand die een zwat gat in gaat, dat hij dan steeds langzamer lijkt te gaan. De tijd wordt oneindig vertraagd als hij dichtbij het zwarte gat komt. Hoe hoger de zwaartekracht wordt, hoe langzamer de tijd gaat. Nu dacht ik aan het steeds sneller uitdijende helal, en kom op de vraag: is het misschien een illusie dat het helal versnelling heeft in het uitdijen, omdat de zwaartekracht (van ons hele universum) ook steeds lager wordt naarmate een sterrestelsel van de totaalmassa af vliegt?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: