19 april 2019

Vreemde gedrag van KIC 8462852 komt vermoedelijk door kometenwolken

Impressie van kometen die voor KIC 8462852 langs bewegen

Impressie van kometen die voor KIC 8462852 langs bewegen

Ruim een maand wordt wereldwijd gespeculeerd over het vreemde gedrag van

Reacties

 1. Blijf het vaag vinden..een komeet is max 50 kilometer groot…zelfs een planeet als Jupiter geeft niet zulke cijfers als bij KIC8462852. Ik geloof dus niks van deze komeettheorie. Eerder een bruine dwerg die uiteen is gevallen…

  • Of de Borg, die de boel aan gort geschoten hebben 🙂

  • @ Marco: Ik ben het met je eens. Die verklaring gaat er bij mij ook niet in. Hoe groot moet de komeet wel niet zijn dan? 5x jupiter? Lijkt me geen komeet meer dan :).

   Ik zeg niet dat daar Aliens actief zijn, maar er moet toch een betere verklaring zijn?

   • Volgens mij horen we niks meer over deze ster, de aandacht zal snel vervliegen en dan is er wel weer een nieuwe ontdekking die het nieuws haalt. Maar ik blijft het vreemd vinden dat de algemene opinie iets zoals als een “kometenwolk” wel slikt maar een Dysonschil niet. De paniek die meteen onder geleerden uitbreekt bij het woordje “Alien” is trouwens ook een vreemd iets, daar mag je het schijnbaar niet over hebben. Doet mij altijd denken aan de geleerden uit het verleden die bang voor de Kerk waren…stel je voor dat je je nek uitsteekt…

 2. Kijk nu hebben we tenminste een normale en geloofwaardige oorzaak.
  Die Dysonschil is leuk voor hollywood, maar in het echte leven draait niet alles om de hersenspinsels van de mens:)

 3. professionele sterrenkundigen!!!!!!!!!!!!

 4. Bradley Schaefer van de Louisiana State University heeft nu ontdekt dat de ster tussen 1890 en 1989 20 procent zwakker is geworden. Er zouden 648.000 kometen – met een doorsnee van 200 meter – voor nodig zijn om het verschil te kunnen verklaren. Niet erg aannemelijk dus, zei Schaefer.

  https://www.newscientist.com/article/dn28786-comets-cant-explain-weird-alien-megastructure-star-after-all/

  • gert1904 gert1904 zegt

   Hm. Dat is maar de helft van het verhaal.

   In het artikel waar je naar verwijst zegt Bradley Schaefer óók dat het onwaarschijnlijk is dat de variaties door een Dyson structuur worden veroorzaakt. Het zou een alien beschaving simpelweg niet lukken om binnen 100 jaar zoiets te bouwen.

   • Enceladus Enceladus zegt

    Het hoeft ook niet in 100 jaar. Wie weet zijn ze al veel langer bezig. Ik denk niet dat wij veel betrouwbare waarnemingen van voor 1890 hebben, dus wellicht was het zwakker worden al een paar eeuwen bezig.
    In dat licht (pun intended!) wordt het dus zeer interessant om te zien wat de ster de komende decennia gaat doen.

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • gert1904 gert1904 zegt

     Honderd jaar is wél de tijschaal waar we het hier over hebben: 20% afname in ongeveer een eeuw. Ik citeer uit het online artikel in Newscientist:

     “What about those alien megastructures? Schafer is unconvinced. “The alien-megastructure idea runs wrong with my new observations,” he says, as he thinks even advanced aliens wouldn’t be able to build something capable of covering a fifth of a star in just a century. What’s more, such an object should radiate light absorbed from the star as heat, but the infrared signal from Tabby’s star appears normal, he says.”.

     In dit artikel:

     http://arxiv.org/pdf/1601.03256v1.pdf,

     waar het Newscientist-verhaal naar verwijst, berekent Schaefer een afname in helderheid van 0.165 magnitudes per eeuw. Hij stelt dat er zowel voor de dagelijkse variaties als de voortdurende afname één oorzaak moet zijn.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: