25 juli 2024

Video ter ere van 100 jaar ART: Reality Since Einstein

einstein

De Algemene Relativiteitstheorie (ART) van Albert Einstein bestaat deze week precies honderd jaar, dus alles staat nu even in het teken van wat deze baanbrekende theorie allemaal voor ons betekent. Straks komt Robbert Dijkgraaf op TV een college over zwarte gaten geven, komt Joris van Heijningen op m’n eigen cluppie Huygens spreken over gravitatiegolven

Share

Comments

  1. Ruud Muller zegt

    Legendarisch moment dat de presentator zegt: we halen er even een foto bij om te laten zien hoe een zwart gat er uit ziet … en dan gewoon een zwart scherm ….. fantastisch.

    Het uitdijen van het heelal, Steven Weinberg zegt zelf dat hij dat probleem graag opgelost ziet worden. Ik ook, gezien mijn vraag in het onderwerp “uitdijen van het heelal gaat sneller dan lichtsnelheid” hahaha

  2. Ruud Muller zegt

    Overigens, men stelt dat de informative die VAN de black hole afkomt in principe in een vacuum wordt gecreeerd, maar ik zie niet in waarom het oppervlak van de black hole niet kan functioneren als spiegel, op quantummechanisch niveau. De (staat van de) deeltjes die de black hole loslaat zou iets kunnen zeggen over de oppervlakte van de black hole.

    Neem even electromagnetisme: wrijven over een koperen staaf, alle electronen gaan een kant op staan. Zeg even de lading van de electronen bekijkend als de losgelaten deeltjes uit de black hole perimeter, zou je kunnen zeggen dat de deeltjes (letterlijk) een negatieve broer hebben. De totale staat bekijkend van alle uitgestoten deeltjes zegt dan toch iets over de binnenzijde van de event horizon of zie ik het nu verkeerd ?

Speak Your Mind

*