21 oktober 2018

Magneetvelden waargenomen vlak bij het zwarte gat in de Melkweg

In deze artistieke impressie is het zwarte gat in het centrum van de Melkweg omgeven door een hete schijf accretieschijf. Blauwe lijnen traceren magneetvelden. De Event Horizon Telescope heeft deze magneetvelden voor het eerst gemeten. De lijnen in de schijf zien eruit als verstrengelde spaghetti. De EHT vond ook gebieden waar het patroon gestructureerder is, mogelijk de plaatsen waar de jets worden aangedreven (de gele stroom). Credit: CfA/M. Weiss

In deze artistieke impressie is het zwarte gat in het centrum van de Melkweg omgeven door een hete schijf accretieschijf. Blauwe lijnen traceren magneetvelden. De Event Horizon Telescope heeft deze magneetvelden voor het eerst gemeten. De lijnen in de schijf zien eruit als verstrengelde spaghetti. De EHT vond ook gebieden waar het patroon gestructureerder is, mogelijk de plaatsen waar de jets worden aangedreven (de gele stroom). Credit: CfA/M. Weiss

Astronomen hebben met de Event Horizon Telescope voor het eerst magneetvelden waargenomen net buiten de waarnemingshorizon van Sagittarius A*, het

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.