28 februari 2024

Astronauten maken spoedruimtewandeling

ruimtewandeling

Twee tikken. Meer had astronaut Scott Kelly tijdens een spoedruimtewandeling gelukkig niet nodig om een geblokkeerde kar op rails, die goederen van buiten het internationaal ruimtestation ISS naar binnen moet rollen, weer los te krijgen. De simpele reparatie leverde voor ons aardbewoners wel erg spectaculaire beelden op.

Kelly en zijn collega Tim Kopra moesten hun speciale pakken aantrekken om de Mobile Transporter letterlijk opnieuw op de rails krijgen. Die klus klaarden ze binnen het kwartier. Het probleem moest woensdag zeker verholpen zijn aangezien dan een Russisch transportschip arriveert met goederen.

In totaal brachten Kelly en Kopra zo’n 3,5 uur buiten door. Ze gebruikten de wandeling om meteen ook een aantal zaken voor te bereiden voor latere wandelingen waarbij nieuwe onderdelen op het ISS zullen worden ge

Share

Speak Your Mind

*