28 februari 2024

Jeetje, wat een monster

6190387_1600x1200

Credits: James Smart / National Geographic

National Geographic heeft z’n jaarlijkse fotowedstrijd gehouden en de winnaar van 2015, gekozen uit meer dan 13.000 inzendingen, was de foto hierboven, gemaakt door James Smart. Die legde bij Simla in Colorado deze monsterlijke tornado vast, die bruin ziet van de grond die ‘ie meevoert – dubbelklikken om ‘m te vertornadoriseren. Jeetje, dat ding zou maar op je af komen – nou ja, genoeg ‘stormchasers’ die dat graag zien gebeuren. Op de voorgrond is een boerderij te zien, maar die werd gelukkig slechts geschampt door dit vieze, bruine monster. :bron: Bron: National Geographic.

Share

Comments

  1. Roland Boudry zegt

    ??? vertornadoriseren ???

  2. Ik blijf het een mooi, maar natuurlijk ook vernietigend en mogelijk dodelijk natuurfenomeen vinden. De tornado op de foto is er echt eentje uit het boekje om te laten zien hoe een tornado er uit ziet.
    Gisteren had je op tv(NatGeo dacht ik) nog de docu ‘Inside The Mega Twister’ waarin de bekende NGC tornadojager tim samaras, zijn zoon en nog een vriend/collega in om kwamen in hun jacht op een mega tornado bij el reno oklahoma. Was een uitzonderlijke tornado met subvortexen om de centrale tornado waarbij de gehele tornado supercel ook nog eens in een andere richting bewoog dan dat de tornado’s normaal doen.

Speak Your Mind

*