17 april 2024

Stargazing live 2016

stargazing live

stargazing live

Voor de anglofielen en/of sterrenliefhebbers onder ons is er deze week weer drie avonden lang “high quality kwelbuis astronomy” in de vorm van Stargazing live 2016 te bewonderen op de BBC.

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Dank voor de tip!

  Wou je zeggen dat jij afgelopen vrijdagnacht niet buiten bent geweest??? Het was prachtig, maar wel koud…
  http://www.astroforum.nl/showthread.php/161888-8-januari-Vorstelijke-zelfkastijding-aan-de-Enkelaarsweg

 2. Vrijdagavond was idd prachtig, door de mooie sterrenhemel natuurlijk helaas TVOH moeten missen….hahahaha

 3. Martin Schoenmaker zegt

  Nog een leuke download van de BBC die bij het programma hoort:

  http://downloads.bbc.co.uk/tv/stargazinglive/sgl_star_party_pack.pdf

 4. Jan Brandt zegt

  Mag ik de “geachte gnuif gnuif gniffel astro-barbaren” er toch eventje bij deze er fijntjes op attenderen dat uw nedrig astroblogs-scribent op die bewuste kraakheldere vrijdagavond weldegelijk ” de hemelse werkvloer heeft betreden” en wel even vlak voor de aanvang van de beroemde, beruchte en allomgevreesde astroquizzz, om een onlangs gereedgekomen nieuw zelfbouw astrospeeltje aan een finale hemeltest te onderwerpen. Nu moet dat woord “onlangs” in een wel heel ruime zin des woords worden genomen, daar dit bewuste nieuwe zelfbouw astrospeeltje alweer een weekje of 8 geleden “van mijn m(J)ancave-productie-lijntje was afgerold”…maar vanwege de wel zeer weerbarstige grijsgewolkte meteo-goden was afgelopen vrijdagavond pas de eerste echte goede avond om “het nieuwbakken astro-speeltje” eens echt goed aan de optische en mechanische tand te voelen!! Overigens is “het nieuwbakken astro-speeltje” gelukkig met vlag en wimpel geslaagd….ofwel…laat de heldere nachten maar komen…maar ja..dat loop ik al weken en weken tegen dove meteo-mans-oren te brullen. Oh…enne…wat dat nieuwbakken zelfbouw astrospeeltje is…dat verklap ik wel een binnenkort uit te broeden echt astroblogje!!

 5. Jan Brandt zegt

  Nog een wellicht aardig “Stargazing live wetenswaardigheidje” voor de Stargazing live liefhebbers onder ons…..want…eh…..The bright side of the Astroblogs-force” lijkt zich steeds verder en verder te verspreiden. Zagen we gisteren al in de aftiteling van de eerste edite van Stargazing live 2016 zomaar opeens een foto van Astroblogs-collega André van der Hoeven (!!) voorbij flitsen, kunnen we vanavond (woensdagavond), althans zo meende ik opgevangen te hebben, niemand minder dan Astroblogscollega Matt Taylor (!!) zien aanschuiven bij The Stargazing live boys and girls…ja….ja….!!!

 6. Jan Brandt zegt

  Ah….dus niet “onze eigen astro-Dreeke” op Stargazing live…..awel…you can’t win them all.
  Hmmm….misschien laat “onze eigen Matt”, na jouw uitvoerige instructies..hihi, wel per ongeluk zomaar “iets vallen” aangaande het aanstormende Astroblogs magazine…..Eerst Nederland, daarna Engeland…..en dan het Universum aan de Astroblogs magazine….oh yeah..!!!

Speak Your Mind

*