Astronomische lijsten en vergelijkingen

Zoals ik gisteren schreef was ik vrijdagavond samen met collega Astroblogger Jan Brandt bij Eurostar, de sterrenvereniging in het lichtovergoten Rotterdam, waar Jan over z’n favoriete telescopenbouw praatte en ik de aanwezige leden op de astronomische pijnbank legde met een Astroquiz. In de zijlijn van die avond kwam ik aan de praat met Jelle Gouw, een jonge geïnteresseerde in de sterrenkunde, die samen met zijn vader de bijeenkomst bezocht. Hij vertelde mij over zijn YouTube kanaal, dat vol staat met door hem zelf gemaakte video’s over sterrenkunde. Op YouTube heet Jelle ASTRON en zijn kanalen bevatten vooral video’s over astronomische vergelijkingen en lijsten. Ik heb niet alle 40 video’s bekeken, maar de paar die ik zag waren goed verzorgd, informatief en leuk om naar te kijken. Als voorbeeld plaats ik hier een video van Jelle over afmetingen in het heelal, van het allerkleinste tot het allergrootste – een onderwerp waar we eerder ook al aandacht aan hebben besteed. Jelle, succes verder met je video’s en wellicht tot een volgende keer!

5 gedachten over “Astronomische lijsten en vergelijkingen

  1. cool leuk dat u ook mijn videos interessant vind, ik ben nu zelf ook lid van de blog en zal proberen een beetje bij te blijven 🙂
    en bedankt voor de Blog

      • Nop, maar dat zou ik ook niet durven beweren 🙂 Dacht misschien ontdekken mensen deze gave video’s, ik ben er dol op en ken ze pas kort. Mijn favoriete is nr 32 over neutronensterren, met zulk dicht materiaal dat de at0men geen afstand meer tot elkaar hebben en één theelepel ‘neutronenster’ meer weegt dan 1 miljard ton. Veel kijkplezier gewenst aan iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.